Videoer

Tredemølle

Priser:

  • Opp til 25 min.: 95,-
  • Betalt treningsavgift: 75,-
  • Timer med veiledning: 250,-

Bruk av tredemølla

Bruk av tredemølle for hund er ett flott verktøy når man vil trene opp kondisjonen til hunden. Dette anbefales å brukes som ett tillegg til den daglige trimmen og ikke som hovedtrening. Hunder har godt av variasjon for å trives. Tredemøllen kan også brukes i rehabilitering eller til å varme opp hunden på en sikker måte og dermed optimalisere annen trening som for eksempel agility.

 

  • Tredemølla skal ikke benyttes uten veiledning fra AntrozoologiSenterets ansatte.
  • Hundens velferd psykisk og fysisk må ivaretas.
  • Hunden skal mestre aktiviteten og synes at dette er gøy!
  • Hunden skal ha på potesokker på tredemølla. Start rolig slik at hunden får en ordentlig oppvarming for å forhindre skader.
  • Hunder skal aldri forlates på tredemølla, eier må passe på til enhver tid. Oppmuntre hunden og belønn den underveis. Sørg for at hunden får trappet ned etter endt økt. Vask av tredemølla etter bruk.
  • Gi hunden vann etter endt økt.
  • Hunder bør ikke spise et stort måltid de tre neste timene etter en hard treningsøkt.

Når hunden skal trene på tredemøllen er det viktig å begynne med en ordentlig oppvarming. Oppvarming forbereder kroppen til aktivitet, og øker tilførselen av blod og oksygen til musklene. Det reduserer også risikoen for skader i blant annet sener, muskler og ledd. Hunder er eksplosive dyr, og uten oppvarming vil det ofte, spesielt hvis hunden får en brå start, bli bygget mel-kesyre i musklene. Dette gjør musklene trøtte og stive, selv om hunden har god kondisjon. Hunder som trenes feil, for hardt eller med for dårlig oppvarming, kan få en rekke plager.

Ved bruk av tredemølle vil hunden få jevnere belastning enn ved for eksempel en sykkeltur. Underlaget på tredemøllen demper, og dette vil forebygge skader. Kondisjonstrening på tredemølle vil også bedre lunge og hjertekapasiteten og føre til psykologisk velvære for hunden. En godt trent hund får større muskler og sterkere sener og leddbånd som er med på å stabilisere ledd og forebygge skader. Når hunden bruker tredemøllen er det ønskelig å holde hunden i trav. Etter en treningsøkt er det viktig å la hunden trappe ned. Dersom den fysiske aktiviteten får en brå stopp er sjansen stor for ømme og såre muskler dagen etter. Avfallsstoffer i musklene trenger tid på å forsvinne ut av systemet.

Restitusjon er viktig etter trening. Under trening brytes muskelcellene ned, og under restitusjonen bygges disse opp igjen. Etter dager med kondisjonstrening bør hunden derfor få en hviledag, da det er under hviledagen at hundens muskler bygges.